İZMİR / BUCA - Sezai Karakoç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNDE ÇOCUKLAR İÇİN  KAPSAYICI EĞİTİMİ DESTEKLENME PROJESİ (PİKTES) Sosyal uyum etkinlikleri kapsamında okulumuzda yapılan iftar programına katılarak bizleri onurlandıran İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ'ye, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve Şube müdürlerimize, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin GÜNEŞ'e, İlçe Milli Eğitim Şube müdürlerimize, Okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

İzmir'in Çaka Bey tarafından fethinin 943. yıl dönümü Buca İlçe  kutlama programı okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından yapıldı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Öğretmen, öğrenci, veli ve paydaşlarımızın katılımı ile okulumuzda gerçekleştirdiğimiz iftar programında bir araya geldik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Şbt

8 - 11 Şubat 2024 tarihleri arasında Mersin'de düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Kingboks şampiyonasında öğrencimiz MUHAMMED ENSAR  ELMASTAŞ Türkiye BİRİNCİSİ olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

Okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası yapıldı. Büyük bir centilmenlik içinde gecen turnuvada hiç bir olumsuzluğun yaşanmamasından dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz. Turnuvada 12B sınıfımız BİRİNCİ oldu. 10A sınıfı İKİNCİ, 11C sınıfı ÜÇÜNCÜ oldu. Turnuvayı düzenleyen Beden Eğtimi Öğretmenimiz Aziz ARCANLI ve Rehber Öğretmenimiz Tanju Umut MAYDA'ya teşekkür ediyoruz.

Ock

İzmir 2. Bölge Anadolu İmam Hatip Liseleri Kız öğrenciler arasında yapılan Genç Nida Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında öğrencimiz Hatice SHATHA İl BİRİNCİSİ oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, yetiştiren öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Bölge finalinde ilimizi temsil edecek öğrencimize başarılar diliyoruz.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Koordinatörlüğünde İzmir 2. Bölge İmam Hatip Liseleri Erkek Öğrenciler Arası ''GENÇ MUHAFIZLAR'' HAFIZLIK YARIŞMASI okulumuz Buca Sezai Karakoç Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı. Yarışmaya Buca Kaymakamımız Mahmut Nedim TUNÇER, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim DOĞRU, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin GÜNEŞ, Buca Müftüsü Kemal DEMİREL , okul yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı.  Yarışmada  Karabağlar İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Said OKUROĞLU BİRİNCİ oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, bölge finalinde İlimizi en iyi şekilde temsil etmesini diliyoruz.

Ara

İlk Yardım Uzmanı Cahide BEYCAN tarafından öğrencilerimize hayat kurtaracak dersler ve bilgilerle dolu seminer verildi. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin ilgi ile takip ettikleri seminer için hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ara

Gazze'deki mağdur ve mazlum kardeşlerimize destek olmak amacıyla Buca Hasanağa Parkında yaptığımız kermese yoğun ilgi gösterildi. Kermesimize destek veren tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, eş ve dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul eylesin, toplanan paralar AFAD aracılığıyla Gazze'ye gönderildi.

Ara

11 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik TYT, AYT ve YÖS deneme sınavlarımız devam ediyor. Rehberlik servisimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Sevgili öğrenciler ve değerli veliler;

Buca'nın İnönü mahallesinde bulunan okulumuz Sezai Karakoç Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni binasında dinamik ve deneyimli öğretmen kadrosuyla sizleri hedeflerinize ulaştırmak için hazırdır.  Başarmak istiyorsanız, hedefiniz varsa, okumayı seviyorsanız, gelecek benim' dir diyorsanız, tercihleriniz arasında mutlaka okulumuza yer verin. Gelin görüşelim, eğitim ortamımızı yerinde görün.  Okul tercihinde neden Anadolu İmam Hatip Lisesi sorusuna verilecek bir çok cevap vardır.

Biz Sezai Karakoç Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ; milli ve manevi değerlerine bağlı, insanlığa hizmet etme idealine sahip, akademik başarısı yüksek, karakterli  ve ahlaklı insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz.

İdareci, öğretmen, öğrenci ve velileri ile bütünleşip ortak akıl yürüten bir yönetim anlayışıyla ve okulumuz için mesai gözetmeksizin canla başla çalışan deneyimli eğitim kadromuzla her zaman yanınızda olup, sizleri hayallerinize ulaştırmak istiyoruz.

Öğrencilerimize doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazandırmayı önceliyoruz.

Anadolu liseleri ile Anadolu İmam Hatip Liselerinde okutulan temel derslerin saatleri eşittir. Okulumuzda Anadolu Liselerinde okutulan derslere ek olarak islam dininin temel iki kaynağı Kur'an ve sünneti referans alan bir din eğitim ve öğretimi verilmekte, çift dil (ing. Arapça) öğrenme imkanı, sosyal, kültürel, sportif alanlarda uygun etkinlikler, tiyatro çalışmaları ve üniversiteye yönelik hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.

Hayalimiz; ilkeli, inandığı gibi yaşayan, görevini hakkıyla yapan, çevresi ile iyi ilişkiler kuran, yaparak ve yaşayarak öğrenen, vatan ve bayrak sevdalısı, dürüst ve güvenilir olan, çalışkan ve başarılı, düşünerek davranan, ümmet bilincine sahip, öncü ve örnek olan, özü sözü bir olan gençliktir.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ekm

12. Sınıf öğrencilerimize yönelik TYT, AYT ve YÖS deneme sınavlarımız başladı. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ekm

Buca ilçemizde görev yapan öğretmen eşi Şehit Hüseyin ŞİMŞEK'in taziye programına Yasin kitapçığı, tespih dağıtımı, hatim ve dualarımız ile katılım sağladık. Şehidimizin ruhu şad olsun.

Eyl

Mevlid-i Nebi haftası kutlama etkinlikleri kapsamında okulumuzda yapılan programa İlçe Kaymakamımız Sayın Mahmut Nedim TUNÇER, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin GÜNEŞ, İlçe Müftümüz Sayın Kemal DEMİREL ve okul müdürlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.